Ràdio Tortuga Mallorca Home

Qui som

Ràdio Tortuga neix amb la intenció de convertir-se en un espai d’expressió i reflexió dins un marc de llibertat. Volem aprofitar l’oportunitat que ofereix la xarxa d’obrir els mitjans de comunicació a tota la ciutadania.

Objectius i esperances

– Promoure l’educació i el desenvolupament humà en el sentit individual i també el desenvolupament col·lectiu respectuós amb el món.

– Ajuda a desenvolupar la consciència de la societat, la llibertat responsable i la cultura de la pau.

– Contribuir a una societat de persones conscients, amb un pensament crític, en la qual sigui possible establir comunicacions en llibertat.

– Donar veu a persones i organitzacions que no tenen l’oportunitat de fer arribar el seu missatge a través dels mitjans de comunicació convencional.

Principis

1- PRINCIPI DE RESPECTE ALS DRETS HUMANS I DELS ANIMALS

Pensam que tots els éssers vius tenen uns drets i una dignitat que han de ser respectades, començant pel dret a la vida i ala convivència de tots els que compartim el món. Aquest mitjà de comunicació no s’ha d’utilitzar per lesionar drets de persones o d’altres éssers vius ni atacar la seva dignitat.

2- PRINCIPI D’AUTONOMIA I LLIBERTAT RESPONSABLE

Ràdio Tortuga funciona de manera autònoma, amb independència de qualsevol entitat o institució (associacions, grups polítics, ong’s, sindicats, grups empresarials, etc.) El mitjà reconeix l’autonomia i la llibertat d’expressió dels col·laboradors de cada programa davant possibles reclamacions. L’ús responsable de la llibertat d’expressió ha de ser coherent amb els principis enunciats a aquesta carta.

3- PRINCIPI NO LUCRATIU I D’AUTOGESTIÓ

Ràdio Tortuga no pretén obtenir cap rèdit econòmic. La seva activitat no ha de servir per al lucre dels participants ni de terceres persones. Per tant, no hi té cabuda la publicitat retribuïda. Així mateix, s’ha d’entendre que les despeses derivades del funcionament de la ràdio s’han de cobrir de manera col·laborativa i autogestionada. Per aconseguir això, és admissible establir mecanismes d’obtenció de finançament.

4- FUNCIONAMENT DE CODI OBERT

Ràdio Tortuga vol ser una eina oberta a tots els ciutadans sota la fòrmula del codi obert. Creiem en un món col·laboratiu i no competitiu. Per aquest motiu, els continguts no tindran copyright, sinò que seran emesos amb llicència Creative Commons 3.0. A més es fomentarà l’ús del programari informàtic lliure i de la música lliure de drets d’autor.

Cerca al nostre web

Facebook