Ràdio Tortuga Mallorca Home

Paraula de Tortuga -Edició 5-

Paraula de Tortuga

Tenim sa sensació de viure un moment de gran convulsió a sa nostra societat. Vivim allò que en Zygmunt Bauman anomena sa Realitat Líquida, un espai difós i movible on es dogmes cauen, ses veritats se qüestionen, es sentit comú se torna individualista, sa virtut es motiu de burla, i sa mentida comanda damunt es cervells de ses masses de gent asustada.
Descarrega (botó dret+guardar como)

Ha caigut ja es mite d’un capitalisme democràtic, de sa separació de poders, de sa “capacitat tècnica” dels governats, de sa llibertat de mercat, de sa llibertat de premsa, de sa igualtat d’oportunitats, de sa justícia universal, del creixement econòmic, de sa sanitat universal, de s’educació alliberadora.
Vivim un altra revisió del mite de sa torre de Babel? ¿Es possible que ses dificultats per entendre diferents idiomes arruïni ses possibilitat de construir qualsevol projecte col·lectiu?

Tenim sens dubte motius d’esperança, però sa nostra esperança pentura es sa de aprendre a transformar ses coses que no acaben de funcionar. I per això sa dificultat més gran és sa de fer enrere, recular a aquelles estretegis que no estan funcionant.

Avui ens han acompanyat:
Angela, activista de la plataforma del afectats per l’hipoteca
Damià Oliver, membre d’Attac Mallorca, professional de l’educació actualment jubilat
Misiano, entre altres ocupacions la de agricultor vinculat amb els projectes d’agricultura sostenible i tambè company de Radio Tortuga al programa Signos
En Carlos Pons ha presentat la seva secció SPRINGUEL (que no Sprinfield…). També, juntament amb na Cristina Fernandez, ens ajuda a fer el control técnic.
Condueix el programa en Pere Feliu.