Ràdio Tortuga Mallorca Home

Edició 1

Edició 1

Paraula de Tortuga

Perquè aquest és un estudi de ràdio i perquè sa paraula és s’eina principal que farem servir per comunicar sa realitat que veim des de cada un de noltros.

Com si es tractàs d’un exercici d’alquímia, aquest programa planteja una intenció idiota de consagrar es fets més simples i simplificar els més complexes. Per aconseguir això, comptarem cada setmana amb una guarda de col·laboradors, disfressats de tortugues, que posaran ses seves habilitats comunicatives, didàctiques i manipuladores al servei d’una activitat molt humana: xerrar i contar-mos què passa.

Descarrega (botó dret + guardar como)

A aquesta primera edició ens han acompanyat en Jordi Caballero, en Misianio Quintanilla i en Carlos Pons com a tertulians. En Pere Feliu ha duit sa direcció i moderació. Na Cristina Fernandez ha fet ses feines de tècnica de taula.

Deia en Groucho Marx: “No estic loco per sa realitat, però de moment es encara s’únic lloc on es pot aconseguir un bon plat de menjar”. A dia d’avui hem de acceptar que aquesta era una perspectiva massa optimista. Volem parlar de sa realitat d’un món en el qual hi ha 7000 milions de de persones que intenten conviure sense sabre molt bé com fer-ho, en el qual més de 1000 milions no tenen suficient per menjar, mentre que altres 1000 mil·lions estem sobrealimentats, tal és sa situació actualment a llocs com l’Àfrica subsahariana. Els mateixos llocs en els quals la riquesa de recursos naturals provoca guerres criminals, tal com passa a Irak, Afganistan, Líbia i més recentment Síria. Vos proposam analitzar l’actualitat dins aquest marc de refeència.

Aquest programa és possible a dia d’avui perquè molta de gent abans ha fet moltes feines essencials per facilitar sa comunicació entre persones. Des dels sistemes electrònics de maneig de dades, fins a ses comunicacions via satèl·lit, etc. De vegades pareix que el món gira massa ràpid…o es que el món gira massa ràpid? Per ventura això explicaria tant de terratrèmol, tant de Cap de Fibló, tanta tempesta solar. No ho sabem, i me sap greu decebre a qui pensi que des d’aquí donarem alguna pista per entendre res que tengui a veure amb sa velocitat. Sa nostra intenció serà únicament tertuliana, lúdica, xafardera.

Benvingut i do a sa primera edició de Paraula de Tortuga.